dimecres, 6 de maig del 2009

crítica personal

Aquest llibre ha estat molt interessant ja que l'autor, Àngel Guimerà ha sàpigut barrejar una obra de passió i enganys amb el context històric que es veu reflectit en les decisions de la protagonista, la Maria Rosa. Aquesta obra ha estat fàcil i agradable de llegir ja que, escrita en català però, amb alguns castellanismes li dóna un toc rural. Això provoca que et puguis endinsar més en els pensaments dels personatges i poder conèixer les seves inquietuds.
Els temes dels quals es parlen al llibre ens han interessat, perquè es veuen molt ben reflectits en les aventures de cada personatge, com és la passió amorosa entre Maria Rosa i Marçal.
En definitiva, Maria Rosa, és una obra de teatre que ens ha cridat l'atenció per els temes tractats i el desenvolupament dels fets, i que ens a agradat molt de llegir a classe.

diumenge, 3 de maig del 2009

Amor

L’historia d’amor que apareix en el llibre de Maria Rosa és un historia d’amor passional que és el veritable eix de l’obra.
Hi ha un triangle amorós entre la Maria Rosa-Andreu-Marçal, que desprès aquest triangle és trenca per la mort del Andreu i en el seu lloc si posa en Badori i finalment és converteix en una historia de dos entre la Maria Rosa i en Marçal.
En quan al temps la nit és el moment més propici per la passió.
El foc és l’evidència d’aquesta passió (símbol de passió).
Relació amorosa entre els personatges del triangle amorós inicial:
- Marçal---Maria Rosa: sentiment d’ambivalència en el desig amorós d’en Marçal.
- Andreu---Maria Rosa: coneixement en un espai ple d’elements eròtics, com: el vespre, la dansa, el foc, animalització, humor, extensió del membre, sang, violència...
- Maria Rosa---Marçal i Andreu: desig de possessió(Andreu i desprès Marçal), somni(reprensió dels seus desitjos cap a en Marçal)